Unelendaja

Nälg, taud ja saluudid

Manifest

Jätkates oma ühiskonna mõtteloo sarja, olen oma sisemiste vaimuheitluste ja kuudepikkuse meditatsiooni (mille hulka kuulus minu elusast peast mahamatmine tinakirstus kolmeks nädalaks) tulemusel jõudnud teatud fundamentaalsete (või oli see sõna "fundamentalistlik"?) arusaamadeni. Need pole jätnud mulle kaksipidi tegutsemise võimalust: siin on ainult üks tee.

Ühesõnaga, aeg on küpsenud omaenese riigi loomiseks.
See aga nõuab otse loomulikult Isesesivusmanifesti koostamist. Siin see on!

"Anti ei ole aastasadade jooksul kaotanud tungi iseseisvumise järele. Põlvest põlve (ning küünarnukist küünarnukki) on temas kestnud salajane lootus, et hoolimata pimedast ööst ja võõraste rahvaste vägivallavalitsusest veel kord aeg tuleb, mil "kõik peerud kahel otsal lausa löövad lõkendama" ja et "kord Anti koju jõuab".

Nüüd on see aeg käes!

Anti riigi põhimõtted ja tõekspidamised.

- Anti riigis valitseb sotsiaalmajandusliku korrana ametlikult feodalism. Sellega seoses kutsub Anti kõiki üles ustavusvannet andma. Vande andnud feodaalidele jagatakse laialdaselt maid ja töölisi/talupoegi ning vastutasuks peavad nad end ainult kutse peale relvile seadma ja kohe sõjakäigule tulema (mida eeldatavasti saab olema rohkesti).

- Anti riigis puudub palgatöö institutsioon. Talupojad/töölised peavad tööd tegema käsukorras ning ära toitma väikesearvulist feodaalide hulka. Vastutasuks kaitstakse neid ülekohtu, ebaõigluse ja võõrvaenu eest (mida seoses uue riigi tekkimisega on eeldatavasti karta üpris palju). Ühtlasi on palgamaksmine üks orjanduse vorme, kus tööliselt võõrandatakse tema töö ja alandatakse tema inimväärikust. Seda me aga ei taha.

- Anti riik on (juhitud) demokraatlik ja vägivaldne institutsioon, mis teenib Anti huve.

- Anti riigis valitseb täielik mõtte- ja sõnavabadus, peaasi, et see ei läheks vastuollu Anti mõtete ja sõnadega.

- Anti riigi välispoliitika oluliseks koostisosaks on partisanivõitlus, salamõrvad, välisametnike äraostmine ja kõik teised võimalikud mõjutusvahendid, kaasa arvatud otsene sõjaline tegevus. See hõlmab ka nn külma sõda, mida viiakse läbi lumepallidega.

- Anti riik on eelkõige üles ehitatud isiklikele suhetele, mitte territoriaalsusele. Kuna aga igasugune võim vajab füüsilist e geograafilist tagamaad, siis määratakse Anti riigi geograafilised piirid ära edasiste sõjaliste vallutuste, lepingute ja ostu-müügitehingutega. Sealjuures lähtutakse väga paljus etnilisest printsiibist.

- Anti riigi ametlik keel on eesti keel ja kõik selle variandid e murded, vadja, isuri ja liivi keel. Lähtudes sügavast humaansest võrdsuspoliitikast on lubatud kasutada ka padja keelt, kuna see aitab seda väikest väljasuremisohus keelekildu säilitada. Tulevikus on plaanis välja töötada ka omaette, anti keel.

- Anti riigi ametlik ideoloogia on (Anti)utoopia. Seda ideoloogiat hakkab hoidma ja edasi arendama vastav institutsioon - Igavese Talwe Ordu. ITO-le tuleb talupoegadel maksta kümnist.


alla kirjutanud:
teie Anti

0 arvamist :