Unelendaja

Nälg, taud ja saluudid

Jaanuarised kirjatööd

Selle aasta jaanuaris ilmus kaks värsket arheoloogia-alast trükist, milles võib leida ka minu osalusega kirjutisi. Esimene neist on Tartu Ülikooli arheoloogide eestvedamisel valmiv populaarteaduslik arheoloogia aastakiri Tutulus, millel tänavu ilmus teine number. Lugemist on, nagu alati, üksjagu, minu käsi on aga olnud rohkemal või vähemal määral mängus kolme teksti juures. Millistel täpsemalt, selle peate ise välja uurima. Muidugi soovitan ka teisi artikleid, mille autoriteks on terve müriaad sõpru-tuttavaid.

http://tutulus.ee/wp-content/uploads/2013/02/00_esikaas_web-226x300.jpg
Tutulusel on nüüd olemas ka oma koduleht, mida hakatakse jooksvalt täiendama (sealt võtsin ka ajakirja kaanepildi). Praegu on täielikult üleval eelmine, 2012. aasta number, kuhu ma ka tagasihoidliku nupu kirjutasin. Kodulehekülje aadress on väga lihtne: http://tutulus.ee/

Teine uudis on põhja poolt. Harjumaa Muuseum Keilas avaldas oma uurimuste sarja üheksanda kogumiku, mis keskendub arheoloogiale. Nimeks "Arheoloogia kogumik." ;) Seitsmest artiklist viimases räägime veidi ühest Rapla kandi vanemast soliidsest härrasmehest, kes 18. sajandi teisel poolel maeti Rapla kirikaeda ning kelle me 2011. aastal välja kaevasime. Juttu on peamiselt sellest, kes see maetu siis ikkagi olla võis ning milline oli tema elu. Raamat on igatahes juba müügil, lisa võib lugeda selle kohta siit (kindlasti leiate nimekirjast õige teose vaevata üles):

http://www.hmk.ee/kontaktid-ja-ametlik-info/trukised/

Pean muidugi veel ära mainima, et Arheoloogia kogumiku esitlus Harjumaa Muuseumis ning hilisem öise Keilaga tutvumine olid väga meeleolukad. Tasub ikka kirjutada!

0 arvamist :