Unelendaja

Nälg, taud ja saluudid

Komi alternatiivrock - Bord

Inimesi, kes peavad oma emakeeleks komi keelt, on kaugel Euroopa servaaladel, Komimaal, kokku umbes 390 000. Peamiselt jaotavad keeleteadlased komi keele veel mitmeks murdeks, millest peamised on sürjakomi ja permikomi murded. Või siis öeldakse, et tegemist on kahe lähedase, kuid siiski erineva keelega.

Nii või teisiti näib, et Komi Vabariigis tehakse muusikat päris palju. Olen oma pikkadel youtube-rännakutel leidnud Komimaalt nii oi! punki kui black metalit, sümfometalit kui diskotümakat. Ainus häda on see, et peale väheste õnnelike erandite tehakse seda kõike peaasjalikult vene keeles. Aga pole hullu, kuuleb ka komi keelt. Näiteksnoor ansambel Bord, kes segab oma muusikasse ühtviisi nii rokki, punki kui metalit. taas kord puudub mul aim, millest jutt käib, sest noh, olgem ausad, mu komi keele oskus pole kunagi teab mis tasemel olnud.

Albumit pole Bordil veel ilmunud, aga lisalugemist leidsin guugeldades siit: http://www.finnougr.ru/news/index.php?ELEMENT_ID=3260



Keda huvitab, siis näiteks sümfometal/rokk-ansambel MidWinter Magic on ka komi keeles laulnud, aga päris esinduslikku youtube-videot pole ma neil kahjuks veel leidnud.

0 arvamist :