Unelendaja

Nälg, taud ja saluudid

Luigelaul

Kuid usu, mööda kõik läeb
ja saabub lahkumispäev,
siis ümberringi on südatalv,
lume all ei enam erista sind.

Traagika, kas pole?

Neil inimestel, kes ennast kangesti tolerantseteks peavad, on ainult see aga, et nad ei suuda tolereerida ebatolerantseid inimesi. Paradoks, mille üle ebatolerantsed inimesed pead murdma ei pea.


Hommikul virgudes püüdsime esmalt meelde tuletada, kus kohas me üldse viibime. Puud meie ümber viitasid võimalusele, et meie ümber võib olla mets. Nagu läbi ähma ujusid mälestustesse vaimupildid eilsetest sündmustest. Olime metsa tulnud ju salapäraseid ja äärmiselt kõhedusttekitavaid jälgi mööda ning kukkunud siis ühtäkki (ning täiesti ttekavatsemata, võiksin lisada, aga ei lisa) tinutama ja heegeldama. Lõhkuv pea ning segamini ekspeditsioonivarustus lubas järeldada, et võtmine oli olnud julgemat sorti. Värske õhu puhangud tegid olemise veelgi imelikumaks ja sestap ei imestanud meist keegi, kui juba ropsipoisid söögitoru mööda üles vuhasid ja ilmavalguse kätte trügisid.
See kõlas nüüd küll rõvedalt.
Trapperi vilumusega vaatasin laagripaigas ringi. Kohe märkasin, et lisaks meie rohmakatele kirsade jäetuile leidus lumises samblas ka teistsuguseid jälgi. Kuna minu jäljetundmisoskus oli paraku lahkunud mälust nagu rott uppuvalt laevalt juba eileõhtuse tankimise ajal, määrasin jäljed ilmeksimatult kuuluvaks mägrale. Seda hoolimata asjaolust, et mäger sellisel aastaajal ja kellaajal magab taleund.

Kraamisime varustuse jäänused kokku ning jätkasime teed tundmatu tuleviku poole. Sest kui sa kord juba metsa lähed, ei või kunagi liiga kindel olla selles, kas sa enam sealt välja saad. Või kui siiski saad, siis kuidas.

(Mäletan, et ükskord väike mure suri. Sel päeval rõõmu polnudki. Ilm oli hoopis kuri. Matustel kohtasin ühte sugulast, kes ütles, et elus ikka juhtub. Ma ei osanud selle peale suurt midagi öelda. Et aga siiski mitte päris rumalana näida, vastasin, et tark õpib kogu elu, aga lõpuks ei tea ikka midagi. Selle peale olevat sugulane küsinud, et mida ma õige sellega öelda tahan)

P.S. Võitlesime karuga. Karu võitis. Jäime seekord teiseks. Noh, eks tuleb paremaid päevi, see oli ju niikuinii 50:50 võimalus.

0 arvamist :